בטבלה הבאה יהיה סיכום של כל צבע בירקות ובפירות מה הוא מכיל,מה תכונה של כל צבע במזון ובאיזה מזונות הוא נמצא
צבע | מכיל פיגמנט | תכונות | מצוי במזון |
ירוק |
לוטאין |
נוגד חמצון שומר על בריאות העיניים העור והעצמות. תורם למניעת מחלות לב וסרטן
|
תרד , ברוקלי , סלרי תפוחים , מלפפון עלים ירוקים |
כתום |
אלפא קרוטן בטא קרוטן קרוטנואיד |
נוגד חמצון התורם למניעת סרטן. שומר על תפקוד מערכת החיסון. תורם להאטת תהליכי הזדקנות.
|
גזר , בטטה , דלעת פלפל צהוב , תירס מלון |
לבן |
תרכובות גופרית |
נוגד חימצון התורם למניעת: סרטן המעי הגס וסרטן השד . מונע קרישויות יתר של הדם . תורם לשמירה על רמת הגלוקוז בדם.
|
בצל , שום פטריות רוב לבן וכרובית |
סגול |
אלאין אנטוצאן |
נוגדי חמצון הגורמים להאטת הליכי ההזדקנות . תורמים למניעת סרטן ומחלות לב וכלי דם.
|
סלק , כרוב-אדום חציל , אוכמניות דובדבן ופטל. |
אדום |
ליקופן טוב יותר אחרי בישול |
מפחית סיכונים למחלות לב סרטן ומונע דלקות.
|
עגבנייה , פלפל אדום ותותים |