מזונות על פי צבעים

 

בטבלה הבאה יהיה סיכום של כל צבע בירקות ובפירות מה הוא מכיל,מה תכונה של כל צבע במזון ובאיזה מזונות הוא נמצא

 

צבע מכיל פיגמנט תכונות מצוי במזון
ירוק  

לוטאין

 

נוגד חמצון

שומר על בריאות העיניים העור והעצמות.

תורם למניעת מחלות לב וסרטן

 

 

תרד , ברוקלי , סלרי תפוחים , מלפפון

עלים ירוקים

כתום  

אלפא קרוטן  בטא קרוטן קרוטנואיד

 

נוגד חמצון התורם למניעת סרטן.

שומר על תפקוד מערכת החיסון.

תורם להאטת תהליכי הזדקנות.

 

 

גזר , בטטה , דלעת פלפל צהוב , תירס מלון

לבן  

 

תרכובות גופרית

 

נוגד חימצון התורם למניעת:

סרטן המעי הגס וסרטן השד .

מונע קרישויות יתר של הדם .

תורם לשמירה על רמת הגלוקוז בדם.

 

 

בצל , שום

פטריות רוב לבן וכרובית

סגול  

 

אלאין אנטוצאן

 

נוגדי חמצון הגורמים להאטת הליכי ההזדקנות .

תורמים למניעת סרטן ומחלות לב וכלי דם.

 

 

סלק , כרוב-אדום

חציל , אוכמניות

דובדבן ופטל.

אדום  

ליקופן טוב יותר אחרי בישול

 

מפחית סיכונים למחלות לב סרטן ומונע דלקות.

 

 

עגבנייה , פלפל אדום ותותים